Dataværktøj fra Microsoft – disse skal du kende til

0
212

Der findes et væld af dataværktøjer på markedet fra et væld af forskellige udbydere. Microsoft har lavet flere værktøjer, som ligger på listen over de bedste. Værktøjerne kan bruges til mange ting, men særligt bruges de til at holde styr på data, så den nemmere kan tilgås og analyseres. Det er nyttigt i enhver virksomhed, stor som lille, da indsigt i virksomhedens data kan være med til at flytte bjerge.

Omvendt kan manglende indsigt lede til dårlige og ubegrundede beslutninger. Derfor er det vigtigt at få indsigt i den data, der er relevant for virksomheden. Mange virksomheder vælger helt at ignorere store datamængder, fordi de er ustrukturerede og uoverskuelige. Det er dog i denne data, mange finder løsninger og indsigt, som skaber værdi. Herunder får du en kort gennemgang af to af Microsofts dataværktøjer, der kan bruges til at skabe værdi i din virksomhed.

Microsoft Power BI

Microsoft Power BI er et af de værktøjer fra Microsoft, der kan hjælpe dig med at holde styr på virksomhedens data. Med Microsoft Power BI kan du analysere din data nemt, samtidig med at du kan visualisere dem for din modtager, så den fremgår tydeligt. Værktøjet indeholder forskellige services, som du kan vælge at bruge. Disse inkluderer et self-service værktøj, en app og dataanalyse i skyen.

Med self-service værktøjet kan du – og dine medarbejdere eller brugere af værktøjet – lave egne dashboards. Det gør det let at visualisere data, så den lettere forstås og fortolkes.

Værktøjet er nemt at bruge, fordi det har samme brugervenlighed som Microsofts andre programmer, der findes på de fleste computere. Her får du blot endnu flere features. Derudover kan du let tilgå værktøjet, da du kan hente det ned som en app – både til Android og iOS. Derfor kan du også tilgå dine dashboards eller rapporter fra forskellige enheder.

Du kan finde dine dataanalyser i skyen – platformen gemmer nemlig din data i skyen, og du behøver således ikke bekymre dig om vedligehold, opgraderinger eller lignende.

Microsoft SQL

Hvis du vil have den fulde Business Intelligence-løsning fra Microsoft, bør du måske se nærmere på Microsoft SQL. Dette er et værktøj, som i høj grad kan hjælpe dig med at få den indsigt, som er afgørende for at blive datadrevet. Du finder en lang række forskellige services i dette værktøj, men du behøver dog ikke vælge alle – du skal blot vælge dem, du har brug for.

Dette værktøj har nogle mere avancerede services end Microsoft Power BI, hvilket gør det til den ultimative Business Intelligence-løsning. Blandt andet får du med dette værktøj adgang til et data warehouse – altså bliver al virksomhedens data samlet ét enkelt sted. Din data bliver hurtigt samlet og transformeret i dit data warehouse, så du kan tilgå dem. Når din data er transformeret, kan du bruge analyse-servicen til at lave modeller eller tabeller, så det bliver lettere at forstå og analysere daten. Hvis du vil skrive rapporter, er det naturligvis også muligt. Du kan designe dine egne rapporter og sende dem videre som pdf-filer – eller åbne dem i enhver browser. Du kan læse mere om Microsoft SQL på Inspari.dk.

Tidligere artikelAnmeldelse af Emsisoft Anti-Malware for Server
Næste artikelHvilken internethastighed skal du vælge

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her