Brænd en video DVD i Vista med Windows DVD Maker

0
315

Vi vil vise hvordan du brænder en video DVD med de indbyggede funktioner i Vista. Windows DVD Maker følger med Vista, og er en nem og brugervenlig løsning, hvis du blot ønsker at brænde videofiler og skabe en DVD du kan afspille på din DVD-afspiller.

Windows DVD Maker er dog et standard program, der ikke kan konkurrere med populære DVD programmer som ConvertXtoDVD, DVDFab Platinum og Nero. Ønsker du adgang til avancerede funktioner, så skal du prøve 1 af 3 nævnte programmer.

Windows DVD Maker kan sagtens klare de mest almindelige opgaver, og vi viser nu hvordan du griber programmet an.

Trin 1

Tryk på Start -> Alle Programmer – > Windows DVD Maker

Trin 2

Klik på Tilføj elementer fra den øverste værktøjslinje og find den mappe, der indeholder de videofiler som du ønsker at brænde til DVD. Windows DVD Maker viser nu de videofiler du har valgt under forskellige punkter:

Rækkefølge: viser hvornår videoen afspilles på din DVD – her betyder “1” at pågældende video afspilles først

Navn: er ganske enkelt navnet på videoen

Varighed: er den videoens spilletid

Status: viser om videoen er klar og kan brændes til en DVD

Som du kan se på skærmbilledet, så har jeg valgt 2 videoer, men overskrider spilletiden på min DVD med 53 minutter. Løsningen er, at jeg fjerner den ene video – det klares ved at markere videoen og klikke på Fjern elementer.

Trin 3

Inden du starter med at brænde videoerne til DVD, så kan du med fordel klikke på Indstillinger – knappen er placeret lige over Næste og Annuller. Under indstillinger kan du justere hvordan din DVD skal opføre sig, samt angive videoformatet. Som udgangspunkt behøver du ikke ændre ved indstillingerne. Klik på OK og Næste.

Trin 4

Du har nu mulighed for at skabe din egen DVD menu eller vælge en standard udgave. Under Menutyper kan du se hvilke menuer som Vista kan tilbyde dig. Du kan selv eksperimentere med menuer ved at klikke på Tilpas menu. Når du er tilfreds med din menu skal du blot trykke på Brænd og så vil Windows DVD Maker begynde at brænde din DVD. Windows DVD Maker er ikke den hurtigste gazelle på savannen, og det er derfor vi anbefaler, at du kigger efter ConvertXtoDVD eller DVDFab Platinum, hvis du tit brænder video til DVD.

Tidligere artikelAfhjælp Browser Problemer ved Genstart af DNS klient cache i Vista
Næste artikelMozilla Firefox version 20 på dansk

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her