Anmeldelse af Microsoft Office 2013

0
368

En overfladisk opdatering eller en fuldstændig omstrukturering og ansigtsløftning? Vi foretager en dybtgående anmeldelse af Microsoft Office 2013 og tilhørende applikationer for at finde ud af, hvordan den nyeste version fra Microsoft kan præsentere.

Køb Microsoft Office 2013 til lav pris

Microsoft har gang i meget dette år, så det er vanskeligt at fatte, hvordan de også skulle kunne levere en ny version af deres Office suite. Microsoft Office er et enormt program og meget omfattende. Hver af Offices mange applikationer er fyldt med funktioner udviklede igennem mange år og løbende udsat for opdateringer. Det må en næsten umulig opgave at tilføje funktioner, der tiltrækker opmærksomhed.

Ikke desto mindre har Microsoft & Co. – tre år efter den seneste lancering og 24 år efter Offices tilblivelse – formået at give kontorpakken fornyet liv igen. En del af denne forandring er blevet gennemført for tre år siden. Tablet-markedet fandtes ikke, således som det gør i dag, vi brugte stadigvæk laptop- og stationære computer og touch-screen var for masochister og for de vertikale markeder.

En større del af Office 2013 inkorporerer support til fingre og tommelfingre og målrettet tablets, sliders, hybrider og touch-screen laptop computere som er nu begyndt at oversvømme markedet. Hver app i Microsoft Office sortimentet giver nu brugere mulighed for at rulle, zoome og panorere ved hjælp af håndbevægelser og alle drager fordel af evne til ribbon- og touch mode, samt det at kunne forstørre ikoner på brugerfladen og at kunne skabe plads mellem ikoner for lettere at sammenføje dem.

Med bredbånd, som fortsætter med at få forøget hastighed og som bliver mere tilgængelige for brugere, forsøger Office 2013 sig også med at trække cloud-teknologien ind i dens altomfattende favntag. Og vi taler ikke her blot om integration i Microsofts cloud lagringsservice SkyDrive, selv om der er mange nye funktioner inden for dette område. For første gang tilbyder Microsoft selv sin kontorpakke som en service, for hvilken man betaler et årligt abonnement for adgang til funktionerne i Microsoft Office 2013.

Word

Et virvar af små, nyttige tilføjelser og perspektivløse funktioner betyder, at dette ikke er nogen væsentlig opgradering. Microsoft Word er sandsynligvis det mest almindeligt installerede program til tekstbehandling i verden og som sådan, er enhver opgradering et følsomt område. Imidlertid er vores arbejdsdage, trods en stor del kosmetiske ændringer, næppe blevet ændrede efter installationen af Word 2013. På visse måder er det ganske udmærket. Med Word ønsker man, at det overvejende fokus er på dokumentet og det nye, minimalistiske design gør sandelig ikke noget for at ændre dette. Hvis dette betyder noget, så er det kun lidt bedre med et nyt, fladere og mere strømlinede design end før og evnen til fuldstændig at skjule “sløjfen”, idet den kun efterlader en grå stribe hen over toppen af skærmen.

På andre måder er det ikke så godt. Mange af de nye funktioner sigter mod at gøre Office bedre til touch-screen udstyrsenheder, dog har vi selv sjældent følt, at vi ønskede at bruge dem, selv under arbejdet på en tablet. Det er ikke nødvendigvis, fordi funktionerne er dårligt implementerede – den nye læsemodus gør touch-screen læsning mere behagelig – men vi gik uden om den det meste af tiden, specielt efter at man kan panorere, zoome og rulle lige så let ved brug af redigeringsmodus. Farvesystemet er ligeledes klodset, idet det kun muliggør, at noter bliver skrevet på siden, eller i marginer. Det er også besværligt at fjerne noter fra et dokument, hvis man ønsker at rydde op idet.

Touch modus er blevet enormt forbedret, siden vi tidligere versioner af Office. Den forstørrer ikoner bemærkelsesværdigt i stedet for blot at udvide afstanden mellem dem. Imidlertid oplevede vi, at vi snusede til bittesmå ikoner på skærmen og rakte ud efter mus og tastatur, så snart noget andet alvorligt arbejde kaldte. Udskrivning og redigering af dokumenter ved brug af on-screen tastaturet er ikke nogen dårlig oplevelse, særligt med “sløjfen” helt minimeret, men så snart man trækker den ned for at få adgang til en menu funktionerne, sidder man tilbage med en lillebitte dokumentstrimmel mellem den og tastaturet. Ændringerne som ikke er målrettet touch-funktionen er mere vellykkede. Registrerede ændringer bliver nu angivet med farvede, lodrette linjer marginalt. Evnen til at spærre registrerede ændringer ved brug af password er ligeledes praktisk.

Microsofts nye kommentarer og redigeringssystem er et gode, som gør det muligt for brugere at svare på kommentarer på delte dokumenter via SkyDrive, markere dem som afsluttede og redigere disse dokumenter på samme tid. Når man genåbner et dokument, er man nu i stand til at tage fat dér, hvor man stoppede – med en tabulering, eller et klik. Online Præsentation sørger for en hurtig og nyttig fremgangsmåde til visning af dokumenter til enhver ved brug af en browser. Det kunne godt være lanceret mere gennemført, men det fungerer udemærket. Man kan nu tilføje apps til Word ved hjælp af Apps for Office funktionen. Tilføj f. eks Encyclopedia app’en til et dokument og hver gang man udvælger et ord, bliver beslægtede tilgange vist automatisk på et sidepanel. Vi kan næsten ikke vente på, at nogen udvikler en af den slags til Wikipedia. Imidlertid er hjælpeprogrammet til online billeder fremragende; men et tastanslag sørger det for en nem måde at tilføje effekter til dokumenter uden en lang smøre om at skulle skifte til ens browser, søge efter et billede, lagre det og så importere det til Word.

Word 2013 kan åbne PDF filer og re-formatere dem som Word dokumenter, men det fungerer dårligt med komplekse former for layouts. Funktionen er ret beset bedst til som et middel til import af tekster og/eller grafik fra PDF filer, snarere end som et hjælpeprogram til at få PDF til at fungere glidende i en forretningsmæssig sammenhæng.

Endelig er der den nye File Screen, som placerer SkyDrive forrest og midt i åbn-og-gem-fil-proces, en katastrofe. Det ville ikke have været så slemt, hvis Microsoft var gået helt og fuldt over til en filfinder i fuldskærm. Det synes som om, de har gjort det først, men efter at have valgt den placering hvor man ønsker at åbne, eller lagre filer, bliver man stillet videre til en dialogbiks. Word 2013 er en underlig sammenblanding. Den vedbliver med at være den mest virkningsfulde tekstbehandlingsprogram der findes og der er en mængde nye funktioner i denne version. Hvis man har en touch-screen er den ens eneste valgmulighed. Men stadigvæk er ikke alle disse nye funktioner nogen succes – og nogle er faktisk irriterende. Til syvende og sidst, hvis du allerede kører den tidligere version og ikke har touch-screen, er der nok ikke her til at dække udgifterne til et skift.

Excel

En udvidedet anvendelighed gør Excels fremragende dataanalyse tilgængelig for alle. Der er gode grunde til, at Excel er verdens dominerende regnearksprogram, som med hver efterfølgende version af programmet tilfører styrke og flere funktioner. Problemet har altid været, at de fleste gennemsnitsbrugere kun har villet bevæge sig langs kanten af, hvad Excel er i stand til at gøre. For 90% af alle er Excel ganske enkelt det sted, hvor man opretter lister og summerer tal. Med Excel 2013 har Microsoft foretaget betragtelige spring for at bryde dødvandet. Deres fornemste taktik har været at finde de mest virkningsfulde funktioner og skubbe dem hen foran brugerne, snarere end at forvente at de skulle snuble over dem via “sløjfen”. Lad os forestille os, at man udvælger en række data på ens regneark. Tidligere skulle man gå til “sløjfen” for at finde ud af, hvad der skulle gøres med det – måske drage fordel af den betingede formatering, som blev introduceret i Excel 2007, eller indsætte et diagram. Nu vælger man og en tast kommer til syne nederst til højre. Klik på den og alle de mest oplagte optioner kommer til syne.

Disse indbefatter formatering, tilføjelse af diagrammer, brug af formler til at beregne slutresultat og endelig indtastning til Sparkline funktion (hvor en summarisk graf dukker op i cellerne, som befinder sig ved siden af hver række).

Excel 2013 vil evaluere dine data og foreslå det rette diagram – og anbefalingerne er sædvanligvis korrekte. Selv om det ikke er nøjagtig det, du ønsker, så vil, så snart du har oprettet et diagram, “sløjfen” ændres, således at du straks kan starte med at bevæge dig frem. Denne type funktioner er vigtige, eftersom dataanalyse er langt mere end jonglering med tal. Du har brug for at få mening i data. En god graf kan opnå dette og det kan ligeledes et antal enestående andre funktioner, som Excel bringer i forgrunden.

Vigtigst blandt disse er PivotTables. Umådelig virkningsfuld i de rette hænder. PivotTable frembyder en fremragende fremgangsmåde til analyse af en rodet mængde data. Man kan forestille sig, at man har alle salgsresultater fra sine regioner hen over de seneste otte kvartaler – en PivotTable gør det muligt for een at udskille unyttige data, således at man kun fokuserer på det område, der har ens interesse i det pågældende øjeblik. Det er et fremragende hjælpeprogram, som indtil nu aldrig har været i den grad tilgængeligt. Excel 2013 gør det lettere at komme ind på livet af det, ved at anbefale PivotTables baseret på forhåndenværende data.

Slicers er et andet nyttigt hjælpeprogram til at give data mening. Excel 2010 gav een mulighed for at vise udsnit af ens data på en PivotTable med et klik på en tast. Med Excel 2013 behøver man ikke oprette en PivotTable for at bruge den. Man kan forestille sig, for at illustrere dette, at man lidt kluntet opretter en juleliste i Excel. En kolonne med produktnavnet, den næste med produkttypen (så som en bog eller DVD), den næste er prisen og den næste igen produktets ønskværdighed på en skala op til ti. Placér din markør i disse data og formater dem, som en tabel. Indfør så Slicer (som findes på Table Tool Design fanen) for hver af disse kolonneoverskrifter. Betragtere af dit ark kan nu gå til den relevante produkttype, pris, eller ønskeniveau uden at rode rundt med selve tabellen.

Så er der også de nye apps fra Office, som hurtigt tillader brugere at tilføje ekstra funktioner via en online store. Af apps er der for tiden kun få til rådighed, men Bing Map hjælpeprogram viser, hvad der kan gøres, idet det fremskaffer en liste over placeringer og plotter dem ind på et kort for dig. Det er værd at bemærke, at man kan dele regneark online via Excel Web App ved at lagre sine projekter på en SkyDrive konto og så klik på Share. Man kan så invitere folk til at kigge på dem, udsende et link (enten m.h.t. til visning, eller editering), eller poste dem på Twitter og Linkedin. Alle de Slices man opretter er der også.

Irriterende nok er det kun ved at man lagrer sine regneark på SkyDrive eller SharePoint, at flere personer kan arbejde samtidigt på et ark. Endnu mere irriterende er det, at man ikke kan arbejde på Excel 2013, samtidig med at andre redigere via app’en. Begge parter er nødt til at flytte til Web App. Dette er modsat PowerPoint og Word, som begge muliggør et samtidigt samarbejde på desktop app’en.

Ikke desto mindre anbefaler vi Excel 2013. Mens der ikke er nogen større, nye funktioner til super- brugere, skulle de, som er mindre fortrolige med programmet, kunne drage fordel af tilføjelserne. Som en ekstra fordel er der den kendsgerning, at Excel nu lancerer filer i deres egne vinduer, snarere end som faner i det samme vindue – i sandhed en ændring, der er velkommen. Lad os ikke glemme, at Excel 2010 og Excel 2007 tidligere allerede var fremragende programmer. Excel 2013 bevæger dem lidt længere frem inden for den almindelige udvikling.

Outlook

En opfriskning af brugerfladen, som er en forbier og en knaphed på nye funktioner gør det ikke ud for nogen uimodståelig opgradering. Da vi først fik øje på Outlook 2013 via Consumer Preview, var vores første reaktion, at nogen havde glemt at sætte farve på det. Den hvidvaskede brugerfalde forbliver intakt i sidste programudgave blot med tynde streger og et meget svagt farveskær, som hjælper med til at skelne mellem éns indbakke og de omgivende menuer og paneler. Microsoft har barmhjertigt anset det for passende at tilføje farvede emner til den endelige kode – og når vi siger farvede, så er det en hvilken som helst farve, bare den er grå. Lysegrå og mørkegrå er de eneste to valgmuligheder, skønt disse i det mindste yder en adskillelse mellem indhold og menuer.

Den anden bemærkelsesværdige ændring af brugerfladen, er den måde på hvilken man navigerer mellem e-mail, kalender, opgaver og kontakter (nu omdøbt People). Enorme tekstetiketter for hvert af disse arbejdsområder kommer til syne nederst på Outlook vinduet og man kan lade markøren svæve hen over dem for at få et glimt af deres indhold, meget på samme måde som det at svæve hen over Windows proceslinjen, hvor ikoner giver et glimt af app’en.

Det er en effektiv måde til at tjekke kommende aftaler, eller muligheder for at få fat i ens “foretrukne” kollegaer.

Man kan imidlertid også vælge at få sådanne listeføringer til at komme frem på TO-DO stregen, som løber ned på højre side af Outlook vinduet, så der en vis grad af unødig gentagelse. Andre visuelle kunstgreb er foretaget siden den foregående lancering. Der er nu en tynd streg mellem beskederne i indbakken, hvad der ser mere nydeligt ud. Sletnings- og flagsymbolerne, der dukker op, når man kører sin mus over beskederne i sin indbakke, bliver nu røde, når man lade muse svæve hen over deres ikoner. Dette er små, men betænkningsfulde ændringer, som gør det lettere at tage hånd om den klynge beskeder, som er i éns indbakke efter en uges fri.

En anden ny funktion gør det muligt at skjule alle menuer efterladende et gråt bånd langs toppen af skærmen, som udvides når der bliver klikket på den. Dette tvinger imidlertid brugeren til at køre Outlook maksimeret, således at man må ofre hele skærmen til et menu-frit Outlook, eller affinde sig med menuer i et mindre vindue.

Den mest bemærkelsesværdige nye e-mail funktion er inline svar. Dette giver brugeren mulighed for at sammensætte et øjeblikkeligt svar inde fra Reading Pane i stedet for at åbne et New Message vindue. Dette er mere beslægtet med arbejdsmåden for en webmail service, så som Gmail, end en helt nybagt e-mail klient, men det er effektivt og skærer ned på rodet i adskillige Outlook vinduer.

Det er vigtigt på en touch-screen PC, hvor skiftene mellem vinduer kan være vanskeligt. Outlook kræver ikke længere, at man downloader et fjollet “forbindelsesstik” for at få adgang til sin Hotmail konto, men forretningsforetagender helt sikkert vil være interesserede i den nye Site Mailboxes funktion, som giver mulighed for at oprette en delt indbakke, kalender og opgaveliste for medlemmer af det samme team.

Kalenderen er der kun foretaget få ændringer med: En tidslinje kommer tilsyne på den daglige/ugentlige visning. Der er en minivejrudsigt puttet ind under “sløjfen” og en funktion til at oprette møder på Lync – selv om Skype møder underligt nok er undladt. Der rummes mere i People afsnittet af Outlook end bare et nyt navn. Det har et nyt standardbillede, som fremviser et ark med detaljer m.h.t. ens kontakter, indbefattet forskellige e-mail adresser, telefonnumre, fødselsdage og statusopdateringer, så vel som et foto plagieret fra sammenkoblede sociale netværk.

Imidlertid er Outlook skuffende nok, til forskel fra Windows 8’s People app, ude af stand til at blande alle ens kontakter fra forskellige adressebøger og sociale netværk på en enkelt de-duplikeret liste. Til sidst kommer vi til den funktion, som burde få udviklerne til at hænge med hovederne af skam: Touch mode. Sandsynligvis designet til at gøre Outlook brugbar på en touch-screen tablet, men den gør intet sådant. Den er blevet forbedret uden preview, med bredere afstand mellem menu emner og ikoner og vi har været tilfredse med at scanne vores indbakke ved brug af intet andet end blot vores fingerspidser. Imidlertid er et forsøg på at sammensætte en e-mail ved hjælp af onscreen keyboard en særpræget form for tortur. Vi var ikke engang i stand til at skrive i beskedfeltet uden at ændre format på både Outlook og onscreen keyboard vinduerne. Outlook 2013 er ikke en touch- venlig applikation.

Trods alle vores kvaler forbliver Outlook et virkningsfuldt, uvurderligt hjælpeprogram til forretningsbrug. Vi ville ikke engang tænke på at køre vores e-mail og kalender på noget andet. Når det er sagt, er der en smule ved gentagelsen i 2013, som gør det fristende at foretage opgradering og et par funktioner – særlig touch mode – burde aldrig have passeret Quality Assurance.

PowerPoint

Ingen større opgraderinger – men en klynge små forbedringer og tilføjelsen af touch support er velkomne. Da Microsoft første gang bekendtgjorde PowerPoint 2013, gjorde man et stort nummer ud af adskillige nøglefunktioner. Hvad man ikke nævnte, var, at ingen af disse funktioner var fuldstændig nye, de har allerede eksisteret i PowerPoint tidligere. PowerPoint 2013 er fyldt med mindre, ikke så strålende ændringer, men som gør en stor forskel. Online video- og billedsøgningshjælpeprogrammer er f.eks. fremragende og gør det let at tilføje ekstra pift til ens lysbilleder.

Presenter View er dog muligvis ikke ny, men er blevet gjort mere raffineret. Der findes nu en facilitet, som let kan zoome ind og sætte fuldt lys på et område af interesse på lysbilleder og en laser pointer giver forevisere endnu et fikst hjælpemiddel til at tiltrække publikums opmærksomhed til punkttegn, grafer, eller tablets.

Med PowerPoint 2013, som nu introducerer touch support, behøver de som har Windows 8 tablet ikke længere bekymre sig om at rode med en touch-pad i mørket, eller om at skulle finde plads til en mus på et kateder under en præsentation – de kan ganske enkelt banke, trykke og daske, som se har lyst.

En anden lille forbedring indbefatter muligheden for output præsentationer som MP4 filer, så vel som WMV filer til afspilning af musik i baggrunden under et større antal lysbilleder og også det at kunne gøre brug af et eye-dropper hjælpemiddel til at udvælge farver til grafik fra andre områder på et lysbillede. Tilføjelse af widescreen versioner af skabelonerne vil desuden hjælpe folk, der arbejder med widescreen laptops, til at gøre bedre brug af det udstyr, der er for hånden.

Brugerfladen er også ændret til det bedre og ikke kun, når man taler om udseende og fornemmelse. Designelementernes egenskaber i særdeleshed vil kunne justeres langt hurtigere og intuitivt. Det er også rart, at man ikke er nødt til at trække dialogboksen væk for at se, hvad der sker nedenunder. Endelig kan siges, at selv om det ikke er en ny PowerPoint funktion, gør de diagram formaterende kontrolenheder, som er overført fra Excel, justeringen af grafernes fremtræden og endog filtreringen af data i dem til en hurtigere proces end før.

Selv om touch arbejder for præstationsydelse, så er oprettelse og redigering af lysbilleder stadigvæk bedst, når det overlades til mus og keyboard. Selv med “sløjfen” og dens faner fuldstændig ude af syne, er der ganske enkelt gang i for meget på den gennemsnitlige PowerPoint skærm til at touch betjening kan være praktisk til andet end basale redigeringer. Alt i alt, er PowerPoint 2013 dog en effektiv opgradering og en stor forbedring. Som med resten af Microsofts kerneapplikationer er der ikke nogen supernye funktioner, men tweaks af brugerfladen, tilføjelse af touch (til præsentationer) og en udvidelse af forbedringer gør den til en opgradering, som det er værd at have med at gøre.

OneNote

Få nye funktioner, men komplet touch support forandrer denne app. OneNote 2013 følger den trend, som er afstukket af de andre nye Office applikationer, med kun få ændringer og få nye funktioner at lege med. Ud over det nye udseende og en ubetydeligt omorganiseret notebook navigation, ser dette fra en begyndelse ikke ud som den mest spændende udsendelse.

Excel regneark kan oprettes inden for OneNote, som er mere virkningsfuld end brug af enkle flade tabeller, især hvis man tabulerer mængder af tal. Alle indlejrede Excel tabeller kan redigeres og opdateres med blot et dobbeltklik. OneNote udfører ikke desto mindre alt, hvad den gjorde før. Den optager video, mens man tager noter, lagrer samtidig med, at man går videre og synkroniserer med SkyDrive. Microsoft har også apps, som er disponible til Android, iOS og Windows 8, så man kan tilslutte sig og tage noter på multiple udstyrsenheder. Imidlertid er der dog ikke meget legetøj at lege med.

Til trods for den forholdsmæssige mangel på tilføjelser, er det imidlertid i OneNote, at Office 2013’s touch funktioner giver mest mening. Der er support til fingerbaseret zooming, panorering og rulning, ligesom det er tilfældet med enhver anden Office 2013 applikation – men her føles det mindre påhæftet. Emner kan hurtigt udvælges og omorganiseres med tap og drag placering og noter kan frit blive skrevet ned hvor som helst man vil, enten med stylus, eller med en finger. OneNotes fortsatte support til brug af stylus, der betyder at ens tablet, eller hybrid forvandles til en fuldt mobil, håndskriftbaseret noteoptegner, er et fristende forslag og den spidsfindige udvidelse af håndskriftsanerkendelse forstærker det endnu mere. Den indfører automatisk anerkendte ord i register, således at man ikke behøver at bruge “Ink to Text” for at gøre det muligt at søge efter éns skribleri. E ny fuldsides visning, ud over auto-hide “sløjfe” funktionen, som er disponibel andetsteds i Office, gør den til en endnu bedre notetager. Dette fritager de noteringsfaner, som almindeligvis kører langs med toppen af skærmen og placerer al noteringsnavigation og søgningsredskabet på en drop-down menu i det øverste højre hjørne af skærmen.

Den nye OneNote er ikke perfekt. Den rummer stadigvæk mulighed for forvirring med dens miskmask af notesbøger, sider og sektioner og “sløjfen” skaber ikke det ideelle touch interface. Imidlertid har Microsoft formået att manipulere noter med éns fingre og yde glidende stylus integration, fået OneNote til at live op igen.

Konklusionen på Office 2013

Microsofts tilnærmelse til Office 2013 ligner den sammenhæftning, som er foretaget med Windows 8. Den erklærede hensigt er at frembringe et “moderne Office”, som er brugbart på tværs af skalaen af nutidens anvendelse af computer hardware. Dette betyder tablets og hybrids så vel som traditionelle laptops og desktop computere.

Er det så lykkedes?

Som vores undersøgelser viser, så er det en affære, der handler om at forsøge og så ramme forbi. Microsoft har lagt en del alvorligt arbejde i touch og har forbedret tingene siden Office 2013’s første Preview udgivelse i midten af 2012. Der sørges for nye muligheder til ribbon-hiding, som introduceres sideordnet med større taster til touch mode. Tro imidlertid ikke et eneste øjeblik, at denne Office version er beregnet til at oprette og redigere touch-baseret. Arven fra Offices desktop er ensbetydende med mange ikoner og funktionerne forbliver for små og ubetydelige til at skabe adgang med et fingertryk og selve størrelsen på Windows 8 onscreen keyboard betyder, at nå rsom helst man sætter “sløjfen” i sving, så er der næppe noget tilbage af app’en nedenunder.

Vi er ikke fuldstændig sikre på, hvorfor Microsoft ikke har gjort det samme med Office, som man gjorde med Internet Explorer og fremstiller en Windows Store version til Windows 8. Det ville have givet brugerne det bedste af både det ene og det andet. Microsofts vision om at samarbejde og at arbejde ubesværet gennem Cloud er et tiltag, som vi ikke er blevet overbeviste om. Hensigten er prisværdig, men mange funktioner lever ikke op til brug i realiteternes verden. At kunne samarbejde på et regneark er f.eks. ikke muligt uden at støde ind i alle slags begrænsninger og den måde, hvorpå ændringer og sammenstød af forskellig oprindelse, løses på adskiller sig voldsomt fra andre apps. Det er en oplevelse, der langt fra er behagelig.

Ud fra den erklærede målsætning om at gøre denne til den, indtil videre, mest tilsluttede Office, kan vi forstå, hvorfor Microsoft har placeret SkyDrive frontalt i midten. Men vi kunne have ønsket, at man havde vist mere omhu med hensyn til omarbejdelse af Åbn og Gem. Det er noget rod og i månedsvis efter installationen af Office 2013 Preview, har vi stadig ikke vænnet os til at skulle søge efter en lageradresse, eller browserknappen, førend vi får mulighed for at vælge vores ønskede mappe.

Det er ikke det samme som at sige, at Office 2013 er en fejltagelse. Det er den ikke. Der er f.eks. aspekter af touch mode, som fungerer udmærket. OneNotes raffinerede håndskriftsgenkendelse og fuldside visnig f.eks. og muligheden til at bruge touch til at levere præstationer i PowerPoint er et bemærkelsesværdigt skridt fremad. Der er utallige små kneb, som det er godt at gøre brug af, således som Excels forbedrede optegnelses- og PivotTable redskaber, PowerPoints Object Properties rude, Words forbedrede kommentarer og den funktion, der omfatter forbedring af skabelonbrowseren.

Imidlertid kan vi ikke vente på at se, hvad den nye apps model bringer. Beslutningen om at udvide Office ved brug af web standards og løftet om indtjening for udviklere ville kunne bringe virkningsfulde tredjeparts hjælperedskaber til Office.

Det centrale spørgsmål er, som altid, hvorvidt man skal opgradere? Hvis man har købt en Windows 8 touch-screen enhed, må svaret være ja. Selv om Office 2013 er langt fra at være den fuldendte touch-baserede kontorpakke, er det sandsynligt, at det er langt mindre ærgerligt end at forsøge at bruge Office 2010 eller en tidligere udgave af Office.

Office bliver ved med at være den mest virkningsfulde, all-round kontorpakke til forretningsbrug og vi kan godt lide de ændringer, som Microsoft har foretaget med hensyn til den måde, du kan købe den. Muligheden for, at abonnere på månedlig basis og opnå kontinuerlige opdateringer og en multibruger, multi-enheds licenser under processen, er et vigtigt skridt fremad og for entusiaster, der ønsker at installere softwaren på et større antal enheder, og som opgraderer regelmæssigt, er det påviseligt mere økonomisk, end at købe multiple kopier.

Men, Microsoft risikerer samtidig at fremmedgøre en stor gruppe hjemmebrugere. Med Office 2013 er boks-priser bemærkelsesværdigt højere, end de var, da Office 2010 blev udsendt. Alt det ovennævnte gør det vanskeligt at levere en afgørende vurdering af Office 2013. Den vedbliver, uden tvivl, med at være den bedste kontorpakke på markedet med mange forbedringer – og til trods for dens mangler, er dette den første Office udgave, som virkelig tager fat i touch enheder. For små og mellemstore virksomheder og entusiaster, som har brug for at installere Office på mere end én PC, er det bedre valuta for pengene end nogensinde. Den er imidlertid ikke for alle og enhver – og for enkeltpersoner, der stadig kører Office 2010 på en standard PC, er den langt fra at være en væsentlig opgradering.

Køb Microsoft Office 2013 til lav pris

Tidligere artikelCut The Rope gratis i din Internet Explorer 9
Næste artikelEt kig på avast! 2014 Free Antivirus

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her