Anmeldelse af Adobe InDesign Creative Cloud

0
268

Den nyeste udgave af Adobe InDesign Creative Cloud demonstrerer Adobes engagement og markedsledende førerskab i design og sidelayout – denne anmeldelse er lavet i samarbejde hjemmesiden Madskristensen.dk som skriver anmeldelser indenfor IT, software, livsstil, bolig osv.

De nye funktioner, som Adobe InDesign gør sig bemærket med, har til hensigt at gøre livet lettere under travlt arbejde med produktion af layout og det gælder også for enhver, som skaber design af hjemmesider til mere end ét endeligt format.

I overensstemmelse med den stigende vækst i den digitale udgivelsesvirksomhed, er Adobe InDesign fyldt med nye funktioner, som sætter dig i stand til ikke blot at lave design til udskrift, men også til understøttelse af tablets og andre mobile enheder.

Designere er i disse tider næsten lige så fokuserede på den trykte side, som tekstforfattere er – det vil sige, ikke helt så meget. Begge professioner er blomstret op i nye medier, som hjemmesider, e-readers og smartphones. Adobe InDesign er tilløbsstykket af en applikation for designere verden over og den nyeste version går til yderligheder for at hjælpe disse professionelle med at holde trit med de nye modestrømninger inden for digitaludgivelse.

Brugerfladen

Adobe InDesign fremviser den samme velkendte brugerflade fra andre tidligere versioner af programmet. Tidligere fik Adobe (og andre producenter af software til grafisk og design) en masse bøvl for at levere for snæver og for rodet plads til at udføre selve designarbejdet. Men vi synes, at det er svært mere at beklage sig over menuerne og værktøjslinjerne nu – de glider automatisk ind og ud og på plads igen. Forudindstillede genveje gør, at du hurtigt kan skifte fra et sæt af brugertilpassede funktioner til et andet. I InDesign har Adobe fundet en ideel balance mellem at levere mere end et tilstrækkeligt antal af funktioner, men uden at presse dem allesammen sammen på skærmen på én gang.

Alternative layouts

Designere, især de som fremstiller materiale til markedsføring, ved at et projekt aldrig er ét enkelt stykke arbejde. Hvad med den plakat, som du brugte to uger på at lave? Skal den også være transparent, et direkte postkort – og du godeste – var der nogen der nævnte den nye iPhone app, som skal have det samme look?

Adobe InDesigns nye alternative layout funktion fjerner meget (men ikke alt) af kedsommeligheden ved at gentage og rekonfigurere indhold til forskellige sidestørrelser og anvendelser. Lad os sige, at du har designet et tosidet tidsskriftsopslag, som også skal tilpasses fremvisning på en iPad. Vælg så “iPad” på alternativ layout menuen og ikke blot vil de rette dimensioner for det nye design komme til syne, men alt det indhold, som du har brug for at genbruge, så som tekstbokse og billeder, vil også blive kopieret til dette arbejdssted. Desuden er det nye arbejdssted lige netop inde i det samme dokument, i hvilket du startede.

Det er stadigvæk op til dig, som designer, at finde ud af hvorledes sidens elementer skal indpasses i det nye layout (med mindre du bruger Liquid Rules, som vil blive nærmere gennemgået nedenstående), men Adobe InDesign vil i det mindste sørge for, at du bliver sat i gang ved at fremlægge alle brikkerne i puslespillet.

Hvad er Liquid Layouts så?

Forestil dig Liquid Layouts, som skabeloner til flytning af indhold. Denne nye funktion lader dig opstille regelsæt for flytning af indhold fra et layout til et alternerende og den er nyttig, hvis du har til hensigt at designe med de samme dimensioner og platforme igen og igen. Du kan skalere indhold, gencentrere det og justere assets til vejledninger.

Der findes også et emnebaseret regelsæt, som giver dig mulighed for at instruere Adobe InDesign i, hvordan et bestemt emne skal justeres og hvor det skal anbringes. Liquid Layouts gør på ingen måde arbejdet til en dans, men kan reducere tidsforbruget for de designere, som tilpasser de samme former for indhold fra én skabelon til en anden – igen og igen.

Hverken Liquid Layouts, eller alternativ layouts skaber på perfekt og magisk vis nydelige slutprodukter – men hvis de gjorde, ville du i høj grad være sat uden for arbejdet. Hvad disse to funktioner faktisk yder, er en smule automatisering og hurtighed under de kedsommelige dele af processen.

Sammenkoblet indhold

Sammenkoblet indhold er nøjagtigt, hvad det lyder til at være: betinget indhold på kryds og tværs af sider – eller vent et øjeblik … dokumenter, der er sammenkoblede, således at når du ændrer ét, opdaterer de allesammen. Der er imidlertid endnu en funktion for travle designere, som udsender seks eller syv udgaver af det samme indhold, kun for at høre at chefen ikke længere bryder sig om grønt og ønsker blåt anvendt hele vejen igennem.

Når indhold er sammenkoblet, så vil ændring af et aktiv ændre dem alle. Hvis du åbner et dokument med sammenkoblede aktiver, som er blevet ændrede, udsender Adobe InDesign en advarselsikon, før end den trækker det opdaterede emne og giver dig en chance for at koble dem fra hinanden.

Content Collector

Adobe InDesigns Content Collector dukker frem nederst på din skærm, når du vælger den fra hovedværktøjslinjen og den fungerer, som et sted til at samle dine elementer til genanvendelse, så som logoer og standardtekst. Du kan snuppe alt på siden foran dig og sende det til Collector og du kan genanvende alle elementer, som du har lagret dér, selv om det er fra et andet dokument.

Understøttelse af PDF

En sidste funktionstilføjelse skal nævnes: Adobe InDesign giver dig mulighed for at oprette interaktive PDF-dokumenter, hvad der giver mening, eftersom det er Adobes InDesign. Formularer, så som ansøgninger om medlemsskab, eller indskrivningspapirer, hvis oprettelse designere plejede at skubbe over på programmørerne, er det nu muligt at udforme ved hjælp af få klik i Adobe InDesign.

Creative Cloud løsninger hos Adobe.dk

Tidligere artikelAntivirus til din Android mobiltelefon
Næste artikelIT-tips til din virksomheds online interface

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her