Afspil divx på X-box 360 mediacenter

0
233

Hvis man er ejer af en X-box 360 og har tilsluttet det udmærkede Mediacenter vil noget af det første man støder på være den manglende mulighed for afspilning af DivX og Xvid film. Dette er selvfølgeligt et lidt irriterende træk fra Microsofts side at de ikke har implementeret denne mulighed, når man tænker på hvor mange der benytter sig af dette ekstremt populære format.

Der er dog hjælp at hente, da det rent faktisk er muligt at få den computer hvor mediecenteret bliver emuleret på, til at emulere og omkode for X-boxén, så afspilning af de gængse formater alligevel bliver muligt.

For at gøre dette skal ens X-box selvfølgeligt være sat til og sat op til Mediecenter.

Derefter skal man hente et lille smart java program der hedder Transcode 360, programmet er gratis og hentes nederst i guiden.

Installer programmet og din x-box burde nu kunne afspille DivX fra din computers delemapper.

Der kan dog være mange codec problemer, hvilket er grunden til at denne guide blev udfærdiget. Oplever du problemer med afspilning af en masse af dine filer skal du gøre følgende:

Hent disse programmer DirectShow Filter Manager 0.5 og GSpot Codec Information Appliance 2.21 nederst i guiden.

Kig derefter i de to programmer for at undersøge, hvilke codecs du har installeret, afinstaller så alle codecs pakker der er installeret. Derefter tjek i programmerne igen for at se om du er helt ren fra tidligere codec installationer.  Det burde nu være muligt at streame DivX film

Gå ind i en mappe hvor der ligger en divx film, klik på den og vælg flere (blå knap på joypad), tryk på transcode og filmen skulle nu streames.

Undertegnede fik dog selv problemer med at X-boxen kom med fejlen “Transcode360 UI Add-In kunne ikke startes” hvilket dog viste sig at være et Microsoft .NET Framework problem. Sker dette, afinstalleres Transcode360 først, derefter installeres net framework 1.1 og derefter servicepack 1 til net framework. Installer derefter Transcode360 igen.

For at afinstallere Transcode360, skal filerne i mappen der er blevet valgt som destination for programmet slettes og derefter kan man så afinstallere programmet igennem fjern programmer i kontrolpanel. Det er altså ikke muligt hvis man ikke først sletter program filerne.

Download Transcode 360

Tidligere artikelMount et CD Image i Vista
Næste artikelSlå automatisk login til

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her