7 nyttige Firefox udvidelser for begyndere

0
260

Firefox er den næst-mest brugte browser efter Internet Explorer (I europa er Firefox på nuværende tidspunkt den mest brugte browser). Firefox er også et populært valg for mange avancerede IT-brugere, hvorimod nybegyndere har en tendens til at foretrække Internet Explorer.

I denne artikel vil vi anmelde en række af nyttige udvidelser (extentions, add-ons, tilføjelsesprogrammer – kært barn har mange navne), hver nybegynder bør overveje at installere og bruge. Alle de anmeldte udvidelser vil i høj grad forbedre din online-oplevelse ved at give ekstra funktioner, som ikke nødvendigvis kan findes i Internet Explorer.

AdBlock Plus

AdBlock Plus

Den første udvidelse, som vi anbefaler, hedder AdBlock Plus. Denne udvidelse blokerer reklamer og flash bannere på enhver webside. Adblock Plus fungerer ved benytte et filter som blokerer reklamer. AdBlock bliver ofte opdateret med henblik på at finde og skjule reklamer mens du surfer på Internettet. Du får de bedste resultater, hvis du vælger et filter opdateret med annoncer fra dit eget land.

For at tilføje et filter, skal du klikke på den lille pil fra AdBlock Plus ikonet og vælg: Preferences -> Filters -> Add filter Subscription -> vælg et filter og klik på Subscribe.

Foxmarks Bookmark Synchronizer

Foxmarks Bookmark Synchronizer

Foxmarks Bookmark Synchronizer er en meget nyttig udvidelse, især når du bruger flere computere. Du kan installere Foxmarks Bookmark Synchronizer på alle computere, og programmet vil automatisk synkronisere dine bogmærker og adgangskoder.

Så uanset hvor du befinder dig behøver du kun Firefox og Foxmarks Bookmark Synchronizer installeret for at få alle dine bogmærker og adgangskoder med dig.

Efter du har installeret Foxmarks Bookmark Synchronizer og genstartet Firefox, vil du blive bedt om at oprette en brugerkonto. Vælg:

No, help me register -> Next -> vælg en brugernavn, en gyldig e-mail adresse og et kodeord -> Next.

Du vil nu modtage en e-mail med et link, som du skal bruge til at aktivere brugerkonto. Du kan nu bruge Foxmarks Bookmark Synchronizer til at gemme dine bogmærker og kodeord.

Vælg Yes -> klik Next -> du skal nu angive en PIN – din PIN er det master-kodeord du skal angive hver gang du skal sætte Foxmarks Bookmark Synchronizer op på en computer.

Speed Dial

Speed Dial

En smart ting ved browserne Opera og Google Chrome er funktionen Speed Dial. Hver gang du åbner et nyt browser-vindue eller faneblad bliver du præsenteret for de mest besøgte websteder, du har været på. Med udvidelsen Speed Dial kan du tilføje samme funktion til dit Firefox.

Efter du har installeret Speed Dial kan du konfigurere programmet via et pop-up vindue. Det er nemt at tilføje en ny side til Speed Dial. Klik på den lille ikon i det højre hjørne og Add Dial vinduet vil åbne. Her skal du indtaste sidens adresse og klikke OK.

Mouse Gestures Redox

Mouse Gestures Redox

Mouse Gestures Redox er en udvidelse, som giver dig mulighed for at udføre almindelige kommandoer (f. eks en-side-frem og en-side-tilbage, luk faneblad og åbn nyt faneblad) kun via din mus. Du behøver ikke at bruge tastaturet, værktøjslinjen eller i menupunktet Filer.

Du kan med fordel besøge Mouse Gestures Redox hjemmesiden og lære meget mere om hvordan du opsætter dine genveje.

IE View Lite

IE View Lite

Desværre er der stadig rigtig mange hjemmesider, der kun er optimeret til ældre versioner af Internet Explorer. Hvis du har problemer med at se dem i Firefox, kan du nemt løse dette problem ved at installere IE View Lite udvidelsen. IE View Lite give dig mulighed for at navigere på enhver webside i Firefox.

Når du støder på en side, der ikke kan indlæses korrekt i Firefox, skal du højreklikke og vælge “View This Page in IE“.

Forecastfox

Forecastfox

Denne udvidelse viser dig vejrudsigten for de næste par dage i statuslinjen i Firefox. Når du har installeret Forecastfox, skal du angive dit område/land eller søge efter det. For at gøre dette, skal du klikke på Find knappen og skrive navnet på din by og land. Klik på Search og vælg den korrekte placering fra listen over resultater, og klik på OK.

Automatic Save Folder

Automatic Save Folder

Automatic Save Folder kan sortere dine downloads og gem dem i separate mappe i henhold til deres type (f. eks billeder, musik, videoer etc.). Alt hvad du skal gøre er at angive nogle enkle regler. For eksempel, at alle billedfiler i “.JPG” formatet skal gemmes i mappen Billeder, hvorimod dine “.MP3”-filer gemmes i mappen Musik.

Når du har installeret Automatic Save Folder, skal du gå til Tools -> Add-ons og vælge Automatic Save Folder og klikke på Options. Tilføj et nyt filter ved at klikke på “+” knappen. Du kan nu sætte regler for den filer som automatisk skal gemmes i en bestemt mappe – klik OK for at oprette reglen.

Tidligere artikelBeskyt dine personlige oplysninger i Vista
Næste artikelMicrosoft frigiver Office 2013 som Customer Preview

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her