4 super add-on programmer til Internet Explorer 7

0
274

Der findes et væld af add-on programmer til Internet Explorer, og langt de fleste er middelmådige. Vi har fundet 4 rigtigt gode programmer som vi synes du skal kigge nærmere på. Alle programmer er i freeware version, så det koster ikke noget at bruge dem.

IE7Pro – til hardcore brugere

IE7Pro er et gratis add-on program til Internet Explorer 7. IE7Pro tilbyder en lange række nyttige funktioner til dit Internet Explorer 7 browser program som f.eks “tabbed” browsing, en smart download-manager, automatisk stavekontrol (desværre ikke dansk endnu, men engelsk), auto-scroll på sider, hurtig-søgning på tekst, reklame og flash blokering, samt opsætning af keyboard genveje og meget mere. Efter du har installeret IE7Pro, så kan du altid aktivere en IE7Pro ved at højre-klikke på programmets ikon i nederste højre del af dit Internet Explorer 7 browser vindue.

En smart funktion er Search Using, der hjælper dig med hurtigt at foretage søgninger på ord eller begreber. Sidder du f. eks og læser en artikel og støder på et ord eller et begreb du ønsker at vide mere om, så kan IE7Pro hurtigt hjælpe dig med det. Du skal blot markere ordet og højre-klikke på det -> så skal du vælge Search Using. Nu vil IE7Pro give dig mulighed for at søge på ordet via en af de store søgemaskiner som Google, Yahoo eller Live Search – når du har valgt en søgemaskine, så åbner IE7Pro et nyt faneblad, hvor ordet automatisk er brugt som søgeord i f. eks Google. IE7Pro sparer dig dermed for at starte et nyt browser vindue, og copy-paste et ord ind i en søgemaskine.

Funktionen Reopen Last Closed Tab hjælper dig med at genskabe browser vinduer du ved en fejl er kommet til at lukke. Tit kommer man til at klikke på krydset i øverste højre hjørne og det lukket det nuværende browser vindue ned – med IE7Pro skal du blot vælge Tab History -> Reopen Last Closed Tab, så vil IE7Pro genskabe det sidst brugte browser vindue.

Skifter du ofte Internetforbindelse? Så vil du blive glad for IE7Pros Proxy Setting. I stedet for manuelt at skifte proxy indstillinger hver gang du skifter forbindelse, så kan du bare vælge en tidligere anvendt forbindelse fra IE7Pros proxy liste.

IE7Pro indeholder flere gode funktioner som du vil finde yderste brugbare og tidsbesparende – klart et anbefalelsesværdigt program!

Download IE7Pro

LeechGet – organisering af dine downloads

Internet Explorer 7 har en indbygget download-manager, men alt for ofte oplever man at store downloads bliver afbrudt og så kan man starte forfra igen. Problemet kan også opstå, hvis man har ustabil eller mindre udfald på sin Internetforbindelse. Med LeechGet får du langt bedre kontrol og styr på dine downloads – LeechGet integrerer sig nemt i Internet Explorer 7 og bliver automatisk til din standard download-manager.

LeechGet kan håndtere mange downloads ad gangen og du kan pause, resumere og skemasætte dine downloads – du kan også opdele downloads i mindre bider eller sætte en “fartbegrænsning” på downloads, så du ikke bruger hele dit forbindelse på at downloade og ikke kan surfe ved siden af.

LeechGet findes i 2 versioner – en freeware uden teknisk support og en kommerciel version, hvor du så gratis kan få teknisk support. Freeware versionen virker ganske upåklageligt og LeechGet er et godt supplement til Internet Explorer 7.

Download LeechGet

RikReader – RSS gjort nemt

Internet Explorer 7 er udviklet med en integreret RSS feed læser, og med RSS feeds kan du hurtigt danne dig et overblik over f. eks nyheder eller nyt indhold på de hjemmesider du ofte besøger. Alle større og seriøse hjemmesider tilbyder, at du kan abonnere på deres indhold – det betyder, at du automatisk får at vide når nyt indhold er tilføjet en side du abonnerer på. RSS feed læseren i Internet Explorer 7 er okay, men har en del mangler som RikReader retter op på.

RikReader integrerer sig med Internet Explorer og viser dine favorit RSS feed in selve browseren. RikReader giver dig mulighed for at se nyderne i det traditionelle todelte panel, hvor overskriften er på den ene side og artiklens tekst på den anden side. Den anden mulighed er en “avis-lignende” visning, hvor hele teksten vises i et layout med flere kolonner. Du kan nemt justere tekst-størrelsen op eller ned som det passer dig. Du kan samtidigt bruge søgeboksen i RikReader til at søge efter et ord/begreb – dermed viser RikReader kun nyheder med ordet.

Download RikReader

Me.dium – en revolution indenfor bruger-interaktion

Sociale netværkstjenester som Facebook er meget populære for tiden – årsagen er den høje grad af bruge-interaktion. Du kan finde venner, skrive til dem og deler billeder og videoer. Men at surfe på Internettet er stadigvæk en ensom oplevelse – men det vil Me.dium rette op på. Surfer du f. eks på Comon.dk, så ved du at mange andre brugere gør præcist det samme – men hvorfor ikke tale med de andre brugere og dele erfaringer?

Me.dium åbner for netop den mulighed – efter du har installeret Me.dium kan se en grafisk ikon i venstre del af din browser. Ikonet repræsenter dig og den hjemmeside du surfer på sammen med andre Me.dium brugere, der besøger den samme side. De Me.dium-brugere som du har tilføjet til din venne-liste vises som gule og andre som blå. Rundt om din ikon-profil er andre ikoner, der repræsenterer relaterede hjemmesider som du, eller andre Me.dium brugere, har besøgt. Hvis du f. eks surfer på en nyhedsside, så vil Me.dium viser andre nyhedssider – er du på en banks hjemmeside, så foreslår Me.dium andre bank- eller finansielle sider. Du kan komme direkte til de relaterede sider blot ved at klikke på ikonet.

Me.dium er et spændende program, der åbner for mange brugbare muligheder og udvider din horisont betragteligt. Du kan se hvordan andre Me.dium brugere surfer, og starte en chat som alle Me.dium brugere på en bestemt side kan deltage i. Me.dium brugere på din venne-liste kan du tale privat med og hver besked du sender indeholder et link til den side, som du surfer på. Du skal dog være opmærksom på, at Me.dium jo viser din Internetadfærd til andre brugere, så du udstiller lidt dig selv med de sider du besøger. Men det er nemt at slå Me.dium fra, når du ikke ønsker at andre skal se din færden længere – et enkelt klik og Me.dium er lukket ned. Det betyder, at Me.dium ikke deler information med andre brugere længere og besøger du en side med sikkerhedsprotokol, f. eks netbank, så bliver Me.dium automatisk slået fra.

Download Me.dium

Tidligere artikelTest og optimer din Intel SSD
Næste artikelÆndring af størrelsen på ikonerne på Skrivebordet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her