Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Køb Windows Vista

VistaGuide.dk forklarer på denne side, hvilke ændringer der er i Windows Vista set i forhold til Windows XP. Samtidig giver vi dig muligheden for at købe Windows Vista til et af Danmarks absolut laveste priser. God fornøjelse!


Køb Windows Vista Home Basic - 795,-

Køb Windows Vista Home Premium - 995,-

Køb Windows Vista Business - 1.149,-

Køb Windows Vista Ultimate - 1.595,-


Vista Aero
En af de største ændringer i Vista er den grafiske brugerflade, Vista Aero. Med Aero får man en transparent brugerflade, hvor farveovergangen gør Vista utroligt flot og behagelig at sidde og arbejde med. En af de mest omtalte funktioner er selvfølgelig Flip3d, som er en del af Aero pakken, hvilket er en ny måde at bladre igennem de åbne programmer på.

Gadgets
Desuden har Vista også fået en sidebar, hvor man kan kan indsætte alle de gadgets man vil, både i form af ure, men ligeså spil, små programmer, vejr udsigten. Det er ligeså muligt at få en program-oversigt over for eksempel TV2 frem, hvor man selv vælger hvilke programmer den skal fremhæve og påminde en om, denne gadget er selvfølgeligt ikke kun begrænset til TV2´s kanal, men til hele oversigten over kanaler og programmer på TV2´s hjemmeside.

Stifinderen
Stifinderen har også gennemgået en del ændringer. Øverst i stifinder vinduet finder man nu en adresselinje, der hele tiden afspiller den aktuelle mappes placering i filhierakiet. Ved at klikke på pilen der sidder ved hvert mappenavn i adresselinken, fremkommer en rullemenu med adgang til alle underliggende mapper, hvilket selvsagt gør det både hurtigere og mere effektivt at navigere rundt. I venstre side finder man navigationsrunden, hvor man kan oprette genveje til de oftest anvendte mapper, en rigtig tidssparer. Generelt er den nye stifinder fyldt med små forbedringer som disse, der gør den legende let og hurtigere og mere overskuelig at arbejde med.

Sikkerheden
Men Microsoft har ikke kun sørget for en masse grafisk lir, samt små forbedringer, nogle store forbedringer i form af bedre sikkerhed er også en af de mest attraktive grunde til at skifte til Vista. Internet Explorer 7 har indbygget phishing filter, samt en fremragende forældrekontrols funktion, der både begrænser brugen af computeren men også bestemmer hvor lang tid børnene må sidde ved computeren.
Der er også blevet lavet en del ændringer til sikkerhedskopiering, der gør det nemmere og hurtigere at tage backup af de vigtige dokumenter.

Revolutionerende
En af de mest markante ændringer må dog siges at være det nye søgesystem som er revolutionerende. Vista mærker alle filer på computeren med tags, så en søgning bliver altså langt hurtigere end hvad der er muligt i XP. Når du søger, så finder Vista, hvad du søger efter med det samme. Blot få indtastede bogstaver af det man søger efter indskærper søgningen, og når man har tastet færdigt hvad man søger efter, så har Vista allerede fundet det. Det vil altså sige at søge funktionen er øjeblikkelig. Imponerende nok, finder Vista´s søgefunktion ikke kun filnavne der matcher, men også dokumenter og andre filer, hvor det søgne ord indgår i selve filen. Hvorimod XP´s søgefunktion kun fandt filnavne der matchede på søgningen.

Systemkrav
Alle disse forbedringer og ændringer kommer selvfølgelig med nogle ulemper, hvilket skal forstås i den forstand at Vista altså har større systemkrav. Det anbefales strengt at man har 1024 mb ram og en 2 ghz processor. Det er dog muligt at køre det på mindre maskiner, hvor man dog nok skal forvente at den flotte Aero funktion bliver nødt til at blive slået fra, da den er meget resource krævende. Ellers ligger der jo her på siden, masser af tweaks og tips, så det er muligt at få Vista til at køre flydende på næsten alle maskiner også selvom man har dårlige computer specifikationer end de anbefalede.Køb Windows Vista Home Basic - 795,-

Køb Windows Vista Home Premium - 995,-

Køb Windows Vista Business - 1.149,-

Køb Windows Vista Ultimate - 1.595,-