Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Brug ReadyBoost til at forbedre ydeevnen i Windows 8
!Har du nogensinde oplevet, at du har mange programmer åben i Windows og på samme tid bemærket at din harddisk arbejder hårdt og der endda er en del larm fra harddisken? Det er et fænomen kaldet "disk thrashing" og kan lidt løst oversættes til "overbelastning af harddisken".

"Disk thrashing" opstår når computeren løber tør for fysisk RAM hukommelse og Windows i stedet for bruger en fil på harddisken til virtuel hukommelse. Eftersom det tager længere tid at læse og skrive data til harddisken end til RAM hukommelsen, så påvirker det også computeres ydeevne negativt når det sker.

I denne artikel vil vi sætte fokus på funktionen "Windows ReadyBoost" som kan aktiveres i Windows 8 og kan hjælpe med til at forbedre ydeevnen på din computer.

Tidligere var den eneste løsning at afvikle færre programmer samtidigt eller opgradere den fysiske RAM i computeren. Men med Windows Vista introducerede Microsoft "ReadyBoost" funktionen og den har været flittigt brugt af Vista og Windows 7 brugere - ReadyBoost er ligeledes tilgængelig i Windows 8.

ReadyBoost tillader Windows at bruge et USB-drev som midlertidigt hukommelse i stedet for at bruge harddisken. Den midlertidige hukommelse er langt hurtigere og det kræver kun at du tilknytter et kompatibelt USB-drev til et USB-slot i din computer. I denne artikel har jeg anvendt et almindeligt USB-drev fra Kingston med 1GB plads.

Microsoft selv anbefaler, at man bør anvende 1:1 forholdet mellem fysisk RAM og plads på et USB-drev. Da min computer har 4GB fysisk RAM burde jeg anvende et USB-drev med tilsvarende plads - men det er op til brugeren selv. Minimum er et USB-drev med 512MB plads før ReadyBoost har en effekt.


Sådan aktiverer du ReadyBoost


Det er heldigvis nemt at aktivere ReadyBoost i Windows 8. Du skal blot tilslutte dit USB-drev til din computer. Windows vil nu vise en dialogskærm og spørge hvilken handling du ønsker at gennemføre. Klik på "Speed up my system".


Aktivering af ReadyBoost i Windows 8


Hvis dialogskærmen ikke bliver vist, så kan du også tilgå ReadyBoost ved vælge Computer -> højre-klikke på dit USB-drev -> vælge Properties -> og klikke på fanebladet ReadyBoost.


Aktivering af ReadyBoost i Windows 8


Her skal du vælge "Dedicate this device to ReadyBoost", hvis du ønsker at bruge alt ledig plads på USB-drevet til ReadyBoost. Ønsker du kun at bruge noget af pladsen, så skal du vælge "Use this device" og via pilen angive størrelsen i MB.

Windows 8 angiver selv i bunden af dialogskærmen hvor meget plads du bør dedikere til ReadyBoost for at opnå optimal effekt.

Klik Apply for at gennemføre aktiveringen.


Aktivering af ReadyBoost i Windows 8


Nu er ReadyBoost aktiveret på din computer og du kan sikkert se den røde lampe på dit USB-drev arbejde under belastning f. eks når mange programmer afvikles på samme tid. ReadyBoost er en meget praktisk funktion i Windows 8, men det er selvfølgeligt ikke lige så effektivt som at opgradere mængden af fysisk RAM på din computer.!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Microsoft frigiver Windows 8.1 Preview

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 2. juli 2013, 17:30

Microsoft har officielt annonceret og frigivet Windows 8.1 Preview på virksomhedens Build 2013 udvikler konference. Det skal siges, at Windows 8.1 Preview ikke er...
Læs mere...
Fix fejl og problemer i Windows 8

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 11. marts 2013, 15:50

Selvom det nye styresystem; Microsoft Windows 8, ikke har så lang tid på bagen endnu, så vil der for flere brugere hurtigt opstå problemer eller ligefrem fejl som kan være...
Læs mere...
Sådan kører du Windows 8 på en Mac

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 4. marts 2013, 02:47

Hvis du ønsker at køre det nye Microsoft Windows 8 på din Mac computer, så skal du have fat i et program som kan konfigurere og opsætte en virtuel computer på din Mac....
Læs mere...
Hvor længe kan jeg beholde Windows 7?

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 28. januar 2013, 23:38

Hvis du ønsker at beholde Windows 7 i stedet for at opgradere til Windows 8, så kan du være tryg ved at Microsoft fortsætter med at supportere styresystemet en del år...
Læs mere...
Download gratis Dropbox til Windows 8

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 28. januar 2013, 19:54

Den nye Dropbox app til Windows 8 er blevet frigivet for kort tide siden og du kan nu downloade den gratis. Hvis du ikke kender Dropbox, så er du gået glip af et særdeles...
Læs mere...
Sådan defragmenterer du din harddisk i Windows 8

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 27. november 2012, 01:14

I tidligere versioner af Microsoft Windows havde systemværktøjet Diskdefragmentering den opgave at defragmentere computerens harddisk. Ved regelmæssig defragmentering af data...
Læs mere...