Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Anvend forskellige Temaer i Windows Vista (Visual Styles)
!Har du tit undret dig over hvorfor Windows Vista lader dig vælge mellem forskellige temaer, men at der ikke er en måde at tilføje andre uden at installere software? Grunden til dette er at Windows tjekker alle temaer med en kryptografisk nøgle, du er derfor nødt til at lappe Windows for at anvende andre temaer.

NB: At lappe Windows er ikke nødvendigvis helt ”sikkert”, og bør ikke forsøges med mindre du er villig til at udrette de eventuelle problemer der kan opstå. Der er også en chance for at det vil ødelægge din garanti.

Første trin – Download den lappede tema fil.

Dette er et utrolig vigtigt trin, da du ikke vil omdøbe nogle filer i system32 mappen, uden at have den rette lappede version til den rette version af Vista.

Du skal derfor finde den rette version på siden Within Windows og downloade den version til det operativ system du har. Hvis du har installeret SP1, så sørg for at få den rette version om det er 32bit eller 64bit.

Der er tre .dll filer inkluderet i pakken:

  • themeui.dll
  • uxtheme.dll
  • shsvcs.dll


Alle disse filer findes også normalt i biblioteket C:WindowsSystem32. Og disse filer skal erstattes med dem du lige har hentet.

Når du hentet pakken skal filerne udpakkes med et program der kan håndtere .rar filer, såsom WinRar.

Andet trin – lav en systemgendannelse.

Vi anbefaler dig at du laver en systemgendannelse før du går videre, så du i tilfælde af at der skulle opstå nogle problemer kan gå tilbage i systemet.

Lav en systemgendannelse i Windows Vista.

Lappe filer ved brug af ejerskab værktøjet

At lappe filerne er nemmest ved at anvende Within Windows, som vil hjælpe med at give dig ejerskab over de filer du skal omdøbe.

Find biblioteket C:WindowsSystem32 og indtast følgende i søgefeltet så du kan se alle filerne på samme tid. (husk at bruge store bogstaver til ”OR”)

themeui.dll OR uxtheme.dll OR shsvcs.dll

højreklik på filerne og vælg “Take Ownership” fra menuen, og klik dernæst igennem alle brugerkontrol vinduerne (UAC).

Nu skal du til at omdøbe filerne og vedhæfte .old til endelserne af filerne, for at omdøbe filerne højreklikker du på dem og vælger omdøb eller trykker F2 tasten.

Nu skal du have tre filer med endelserne .old. Og uanset hvad du gør nu, så MÅ DU IKKE GENSTARTE din computer på dette tidspunkt ellers skal du til at anvende gendannelsespunktet, og garanteret en hel del hjælp på vores Within Windows.

Nu skal vi så til at kopiere de lappede filer som du downloade tidligere ind i vores system32 mappe. C:Windowssystem32, kopier filerne herind ved hjælp af træk og slip eller kopier/indsæt funktionen.

Den vigtigste ting nu er at være sikker på at de tre filer er kopieret ind i din system32 mappe. Nu bør du kunne genstarte din computer.

Lappe filer ved brug af kommando linje

Vi anbefaler at du bruger metoden ovenover, frem for denne metode men for at få en helhed forklarer vi denne metode også.

Først skal du åbne en kommandoprompt i administrator tilstand ved at højreklikke på kommandoprompt og vælge kør som administrator, og dernæst kører disse kommandoer for at overtage ejerskabet af filerne, og få adgang til administrator gruppen.

takeown /f c:windowssystem32themeui.dll

takeown /f c:windowssystem32uxtheme.dll

takeown /f c:windowssystem32shsvcs.dll

icacls c:windowssystem32themeui.dll /grant administrators:F

icacls c:windowssystem32uxtheme.dll /grant administrators:F

icacls c:windowssystem32shsvcs.dll /grant administrators:F

NB: kør kun takeown på disse tre filer, da der vil opstå alle mulige problemer i Windows hvis du kører takeown på hver alle filer i Windows mappen.

Nu da du har overtaget ejerskab over filerne, kan du omdøbe dem til .old ved at køre disse kommandoer:

ren c:windowssystem32themeui.dll c:windowssystem32themeui.dll.old

ren c:windowssystem32uxtheme.dll c:windowssystem32uxtheme.dll.old

ren c:windowssystem32shsvcs.dll c:windowssystem32shsvcs.dll.old

NB: på dette tidspunkt skal du også være forsigtig at du IKKE GENSTARTER din computer.

Nu kan du kopiere filerne som du har downloadet og udpakket ind i system32 mappen ved at køre en kommando magen til denne afhængig af hvor du udpakkede filerne til.

copy c:brugerejohansendesktop* c:windowssystem32

Nu kan du genstarte din computer.

Sådan aflapper du dit system

Hvis du vil omvende processen, kan du fjerne de .dll filer du kopierede ind og omdøbe .old filerne tilbage  til .dll

Hvad du skal gøre hvis der opstår problemer

Hvis der opstår nogle problemer, skal du aflappe dit system først, eller køre systemgendannelsen så du kan sætte systemet tilbage til normal. Hvis du stadig har problemer, så kig forbi vores forum og stil dine spørgsmål der.

Hvor du kan finde forskellige Visual Styles

Hvis du gerne vil downloade et tema så kig forbi Within Windows, de har nogle af de bedste temaer.

Sådan installerer du en Visual Style

Når du downloader og udpakker en Visual Style, skal du kopiere den ind i mappen: C:windowsrresourcesthemes mappen, oftest ind i en ny mappe som du selv opretter.

Du skal sikre dig at mappen indeholder visual style filen, og ikke i en undermappe i themes mappen.

NB: Nogle Visual Styles er ikke struktureret rigtigt og vil have problemer. Within Windows

Nu da du har lappet Windows og installeret et tema, skal du åbne dialogen klassisk visning for at få flere farveindstillinger, dette gør du ved at højreklikke på dit skrivebord, vælge personlige indstillinger -> vinduesfarve og udseende, derefter kan du klikke på åbn klassisk visning for at få flere farveindstillinger i bunden af vinduet.

Nu kan du så vælge temaet fra listen. Læg mærke til at nogle temaer er baseret på Windows Aero temaet og vil derfor vise det samme navn, så hvis den ene er valgt vælger du bare den anden i stedet. Du skal huske at du skal have Aero tilgængelig for at kunne bruge et tema der er baseret på Aero effekten.

Nu bør du kunne se dit nye tema.!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Sådan downloader du Windows 10

Af Christopher Vincent Hammer
fredag 16. februar 2018, 00:27

Der er adskillige måder til at downloade Windows 10 fra Microsoft, indbefattet den komplette udgave, evalueringsversioner og gratis offentlige prøveudgaver som kaldes tekniske...
Læs mere...
Tweak loginskærmen i Microsoft Windows 8

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 18. december 2012, 02:21

Hver gang du starter Microsoft Windows 8 op, så vil du blive mødt af loginskærmen som præsenterer et standard billede og nogle notifikationer nedenunder. Ønsker at du at...
Læs mere...
Log automatisk ind i Windows 8

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 16. oktober 2012, 16:49

Hver eneste gang du genstarter din computer med Windows 8 installeret, så vil styresystemet byde dig velkommen med en loginskærm og felter til at indtaste din...
Læs mere...
Få en Windows 8 Startknap i Windows 7

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 25. august 2011, 16:23

Efter Microsoft har afsløret den kommende Startknap i Windows 8 og nu har du mulighed for at få den implementeret i Windows 7. Startknappen benytter det grafiske tema Metro...
Læs mere...
Er din Windows 7 sikkerhed i top?

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 22. juni 2011, 21:56

Selvom mange brugere trofast benytter Windows Update til at installere de nyeste opdateringer og sikkerhedspakker, så er det...
Læs mere...
Tweak Firefox 4

Af Christopher Vincent Hammer
fredag 1. april 2011, 02:55

For kort tid siden udgav Mozilla den længe ventede "final version" af deres browser Firefox og modtagelsen har været positiv fra de fleste kanter og anmeldere. I kølvandet...
Læs mere...