Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Spar strøm på din bærbare computer
!Windows Vista er af mange blevet kritiseret for at bruge rigtig meget strøm, der dræner din bærbare PC for batteri, langt hurtigere end Windows XP.

Selvom det i visse situationer er korrekt, kan det nemt ændres på. Hvis du bruger de rigtige indstillinger, kan du forlænge batteri-tiden på din bærbar. Vi giver et par tricks og værktøjer til hvordan du gør:


  • Slå automatisk strømstyring til. Den styrer strømforbruget på computeren. Programmer som “AMD Cool’n Quit” eller “Intel Speedstep” hjælper bærbare med at spare på strømmen. Du kan også gå ind under kontrolpanelet og finde punktet ”Bærbare computer”. Der har du muligheder for at indstille batteri-tiden.


  • Slå Aero fra og juster de visuelle effekter. Aero ser godt ud, men suger også nærmest strømmen fra dit batteri. Dette kan gøres fra kontrolpanelet.


  • Mange programmer startes automatisk når Vista starter op. Nogle kan slås fra, og først køres når det skal bruges. Tryk start-knappen, og i søgefeltet skriv ”msconfig”. I det nye vindue, vælger du fanebladet ”start”. Herunder vil du med flueben vælge de programmer du ønsker skal starte op når Windows starter. Dette kan optimere ydelsen på PC’en kraftigt.


  • Brug færre enheder. Hvis du skal på tur, og gerne vil se en DVD-film, så kopier den ind på PC’en og afspil den fra harddisken. Slå det trådløse net fra, hvis du ikke bruger det. Brug høretelefoner.


  • Defragmenter din harddisk jævnligt. Det øger harddiskens præstation, og du sparer dermed på strømmen.


  • Brug Hibernate (Dvale) i stedet for standby. Hibernate bruger meget mindre strøm end standby.Værktøjer der kan hjælpe dig til at spare på strømmen:

Det første værktøj, der er indbygget i alle versioner af Vista, ligger under kontrol panelet og hedder ”Bærbare computere”. Den ene mulighed du har, hedder ”skift batteriindstillinger”, hvor du f.eks. kan sætte ydelsen på computeren lidt ned, og til gengæld får længere batteri levetid.

Det andet punkt ”juster almindeligt anvendte indstillinger for bærbare computere” giver dig bl.a. mulighed for at slå lyd og trådløst net fra og dermed spare yderligere strøm.

Et andet og rigtig godt værktøj hedder ”Windows Vista Battery Saver” skrevet af Tamir Khason, en ”Microsoft Most Valuable Profession”. Med dette værktøj kan du bl.a. slå Aero og Windows Sidepanel fra, når du arbejder på dit batteri.


Hent Vista Battery Saver --- 415 kb.

Vista Battery Saver
!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Løs komplicerede ligninger på få sekunder i Windows 10

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 23. januar 2019, 13:20

RedCrab til Windows 10 er er alsidig regnemaskine applikation med en mængde kraftfulde funktioner. Programmet giver dig mulighed for at arbejde på en meget naturlig måde,...
Læs mere...
Sådan blokerer du popup vinduer i din browser

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 22. januar 2019, 11:19

Når du surfer rundt på internettet har du sikkert oplevet de irriterende popup-reklamer, der bogstaveligt popper op på diverse sider. De indeholder som regel kun reklamer og...
Læs mere...
Word til PDF

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 22. januar 2019, 11:04

Det kan være praktisk at omdanne og konvertere Word dokumenter til PDF filer, men umiddelbart koster det penge og er ret besværligt - heldigvis har vi fundet en forholdsvis...
Læs mere...
Hvad er en no-log VPN?

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 28. november 2018, 20:35

Virtuelt, privat netværk, eller VPN'er giver folk mulighed for sikkert at kunne anvende offentlige Wi-Fi hotspots ved at indkode, eller kryptere de data, som bliver sendt,...
Læs mere...
Overvej at lave din online shop i Shopify

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 6. november 2018, 10:16

Digitaliseringen af forretninger er i rivende udvikling i disse år, hvor traditionelle og fysiske butikker flytter online i form af en webshop eller migrerer helt til online...
Læs mere...
Office 2011 til Mac direkte download-link

Af Christopher Vincent Hammer
lørdag 13. oktober 2018, 22:17

Det kan godt være svært at finde download-link til prøveversionen af Microsoft Office 2011 til Mac og det er fordi at alle disse prøveversionen varetages af Microsofts...
Læs mere...