Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Sådan blokerer du popup vinduer i din browser
!Når du surfer rundt på internettet har du sikkert oplevet de irriterende popup-reklamer, der bogstaveligt popper op på diverse sider. De indeholder som regel kun reklamer og er mere til gene end til gavn. I dette tip vil vi vise hvordan du på en nem måde kan blokere popup reklamer i Internet Explorer og andre browsere.

Denne artikel er skrevet i samarbejde med VekselKurs.dk.

Popup reklamer er rent teknisk et lille ekstra browservindue som bliver åbnet hver gang du besøger et bestemt hjemmeside, som har implementeret en funktion som gør at alle besøgende bliver præsenteret for de pågældende popup reklamer. Disse popup browservinduer åbnes i det øjeblik du besøger hjemmeside, men den gode nyhed er at det derfor er muligt at indstille sin browser således, at popup reklamen bliver blokeret.

Først vil vi gennemgå de mest brugte browsere og hvordan du automatisk kan aktiver blokering af popup reklamer i dem. Eftersom nogle popup reklamer er særligt avancerede og dermed kan undslippe blokeringen i browseren, så vil vi til sidste under hver browser anmelde en freewareløsning som er specialiseret i håndtering af popup reklamer.


Internet Explorer


Som udgangspunkt er blokering af popup reklamer aktiveret i Internet Explorer. Men ikke alle versioner har det slået til. Sådan gør du:

Åbn Internet Explorer.

Klik på Funktioner (Alt+X) og vælg Internetindstillinger.

Klik på fanebladet "Beskyttelse af personlige oplysninger" og afkryds feltet "Slå blokering af pop op-vinduer til".

Klik eventuelt på Indstillinger til højre for boksen for at foretage individuelle justeringer.


Har du forsat problemet med poup reklamer i Internet Explorer, så vil vi anbefale at du prøver AdFender. Med AdFender kan du selv blokere de trælse reklamer som popper op i browseren og så virker AdFender i næsten alle andre browsere ligeså.


Mozilla Firefox


Mozilla Firefox kan blokere de fleste popup reklamer og hvis du ikke allerede har funktionen aktiveret, så gør du det sådan her:

Klik på den orange knap "Firefox" i øverste venstre hjørne af browseren.

Vælg Indstillinger -> Indstillinger og fanebladet Indhold.

Afkryds boksen "Bloker pop op-vinduer".


Har du brug for et ekstra lag af beskyttelse imod popup reklamer, så er Adblock Plus godt valg. Adblock Plus er udviklet specifikt til Firefox og hjælper brugeren med at fjerne uønsket indhold fra hjemmesider. Hver gang en hjemmeside bliver loadet vil Adblock Plus automatisk sørger for at visse elementer, som du har angivet, ikke vil blive vist - f. eks popup reklamer og Javascripts.


Google Chrome


Fordelen ved Googles egen browser, Chrome, er at den automatisk blokerer popup reklamer og gør det ganske effektivt. Du har derfor ikke behov for at indstille Chrome til at gøre det.

Har du derimod stadigvæk problemer med at nogle hjemmesider tvinger popup reklamer igennem i din browser, så vil vi anbefale at du installere Better Pop Up Blocker i Chrome.

Better Pop Up Blocker er et lille tilføjelsesprogram til Chrome, der blokerer popup reklamer som f. eks åbnes via et Javascript.


Opera


Opera har en indbygget funktion til effektiv blokering af popup reklamer og endda alle popup browservinduet, hvis brugeren ønsker det. Sådan aktiverer du funktionen:

Klik på "Opera" knappen i øverste venstre hjørne af browseren. Vælg Opsætning -> Indstillinger.

Under fanebladet Generelt findes drop-down boksen "Vælg håndtering af pop-op-vinduer".

Her kan du angive i hvor høj grad du ønsker at Opera skal reagerer overfor popup browservinduer.


Ønsker du helt at fjerne grafiske reklamer og bannere med reklamer fra Opera, så kan du med fordel installere Adblock Plus som plugin til browseren. Adblock Plus har en version udviklet specifikt til Opera og den har fået mange positive brugeranmeldelser.


!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Løs komplicerede ligninger på få sekunder i Windows 10

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 23. januar 2019, 13:20

RedCrab til Windows 10 er er alsidig regnemaskine applikation med en mængde kraftfulde funktioner. Programmet giver dig mulighed for at arbejde på en meget naturlig måde,...
Læs mere...
Sådan blokerer du popup vinduer i din browser

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 22. januar 2019, 11:19

Når du surfer rundt på internettet har du sikkert oplevet de irriterende popup-reklamer, der bogstaveligt popper op på diverse sider. De indeholder som regel kun reklamer og...
Læs mere...
Word til PDF

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 22. januar 2019, 11:04

Det kan være praktisk at omdanne og konvertere Word dokumenter til PDF filer, men umiddelbart koster det penge og er ret besværligt - heldigvis har vi fundet en forholdsvis...
Læs mere...
Hvad er en no-log VPN?

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 28. november 2018, 20:35

Virtuelt, privat netværk, eller VPN'er giver folk mulighed for sikkert at kunne anvende offentlige Wi-Fi hotspots ved at indkode, eller kryptere de data, som bliver sendt,...
Læs mere...
Overvej at lave din online shop i Shopify

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 6. november 2018, 10:16

Digitaliseringen af forretninger er i rivende udvikling i disse år, hvor traditionelle og fysiske butikker flytter online i form af en webshop eller migrerer helt til online...
Læs mere...
Office 2011 til Mac direkte download-link

Af Christopher Vincent Hammer
lørdag 13. oktober 2018, 22:17

Det kan godt være svært at finde download-link til prøveversionen af Microsoft Office 2011 til Mac og det er fordi at alle disse prøveversionen varetages af Microsofts...
Læs mere...