Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Hvad er en SSD harddisk (Solid State Drive)?
!SSD harddisk eller i fuld fortegnelse, Solid State Drive er ikke ligefrem et nyt udtryk inde for computerverdenen da de har været på markedet i en hel del år nu. Dog er der ikke mange der egentlig er klar over hvad en SSD harddisk er.

Kort fortalt er en SSD harddisk en forbedret udgave af en HDD harddisk, også kendt som Hard Disk Drive. En SSD harddisk er hurtigere i opstartstiden, har en hurtige behandlingstid men kommer også med en anden og noget højere pris end en HDD harddisk.

I modsætning til de traditionelle harddiske bruger en SSD harddisk noget kaldet NAND flash-hukommelse, som kan holde i mange år. Men er det i virkeligheden pengene værd, at investerer i en SSD harddisk frem for en HDD? Vi har udarbejdet en guide så du kan få svar på spørgsmålet.


Hvorfor skal jeg vælge en SSD harddisk?

Der kan være mange grunde til at vælge en SSD harddisk frem for en standard harddisk.
Et eksempel kan være, hvis du rejser meget eller bare har din bærbare computere meget med på farten. Når man ofte har sin computer med rundt, er der en stor chance for at den bliver stødt forskellige steder. Ved at anvende en SSD harddisk er du bedre beskyttet i mod stød og andre robustheder der kan ramme computeren.

En fordel ved at anskaffe sig en SSD harddisk kan ligeledes være at den er meget mere mobil sammenlignet med en traditionel harddisk. Dette betyder også at der spares plads i computeren, som tilmed går ind og reducerer vægten og tykkelsen på computeren. Med en SSD harddisk vil du også få et mindre strømforbrug, da harddisken anvender mindre strøm hvilket selvfølgelig får batteriet i en bærbar computer til at holde længere.

Mange virksomheder vælge også at anskaffe en SSD-harddisk til deres arbejdscomputere og til backup af deres POS kassesystem som indeholder alt den data som lagres om transaktionerne og som er kritisk data for virksomheden.

Som skrevet ovenstående vil en SSD harddisk reducere opstartstiden på din computer, så du slipper for den irriterende ventetid, mens der indlæses apps på skrivebordet.


Hvilken type hukommelse skal jeg vælge til min SSD harddisk?

Single-Level Cell (SLC)

Ved at vælge SLC- hukommelse for du den hurtigste form for hukommelse når det kommer til SSD harddiske. Ydermere er SLC også det mest præcise når det kommer til behandling og læsning af data, hvilket betyder at dut systems batteri får de bedste mulige vilkår. SLC-hukommelse er dog også det dyreste på markedet og SSD'er med SLC- hukommelse bruges normalt i Enterprise-udgaver.

Multi-Level Cell (MLC)

Ved at vælge en SSD harddisk med MLC-hukommelse får du en større mængde lagerplads uden fysisk at skulle have en større harddisk. MLC-hukommelsen er noget langsommere og mindre præcis når det kommer til skrive- og læsehastigheder og er mindre holdbar. Den er dog noget billigere sammenlignet med en SLC-hukommelse.

Triple-Level Cell (TLC)

En harddisk med TLC-hukommelse er den billigste på markedet, og derfor også en af de populæreste. Den kommer med den mindst præcise skrive- og læsehastighed og er mindre holdbar sammenlignet med de to andre former for hukommelse. Ydermere har den et større strømforbrug.!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Løs komplicerede ligninger på få sekunder i Windows 10

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 23. januar 2019, 13:20

RedCrab til Windows 10 er er alsidig regnemaskine applikation med en mængde kraftfulde funktioner. Programmet giver dig mulighed for at arbejde på en meget naturlig måde,...
Læs mere...
Sådan blokerer du popup vinduer i din browser

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 22. januar 2019, 11:19

Når du surfer rundt på internettet har du sikkert oplevet de irriterende popup-reklamer, der bogstaveligt popper op på diverse sider. De indeholder som regel kun reklamer og...
Læs mere...
Word til PDF

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 22. januar 2019, 11:04

Det kan være praktisk at omdanne og konvertere Word dokumenter til PDF filer, men umiddelbart koster det penge og er ret besværligt - heldigvis har vi fundet en forholdsvis...
Læs mere...
Hvad er en no-log VPN?

Af Christopher Vincent Hammer
onsdag 28. november 2018, 20:35

Virtuelt, privat netværk, eller VPN'er giver folk mulighed for sikkert at kunne anvende offentlige Wi-Fi hotspots ved at indkode, eller kryptere de data, som bliver sendt,...
Læs mere...
Overvej at lave din online shop i Shopify

Af Christopher Vincent Hammer
tirsdag 6. november 2018, 10:16

Digitaliseringen af forretninger er i rivende udvikling i disse år, hvor traditionelle og fysiske butikker flytter online i form af en webshop eller migrerer helt til online...
Læs mere...
Office 2011 til Mac direkte download-link

Af Christopher Vincent Hammer
lørdag 13. oktober 2018, 22:17

Det kan godt være svært at finde download-link til prøveversionen af Microsoft Office 2011 til Mac og det er fordi at alle disse prøveversionen varetages af Microsofts...
Læs mere...