Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld FrameldDu får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Slet filer permanent i Windows
!Papirkurven i Microsoft Windows fungerer som en særlig mappe, hvor de slettede filer bliver midlertidigt gemt inden de bliver slettet fuldstændigt. Det er med til at sikre, at du som bruger stadigvæk kan ombestemme dig og genskabe filer som er slettet ved et tilfælde. I denne artikel vil vi vise hvordan du med sikkerhed kan slette filer permanent i Windows.

En bruger kan altid højreklikke på Papirkurven og vælge "Tøm Papirkurv" og på den måde fjerne alle filer som er midlertidigt gemt heri. Når du på denne måde anvender Papirkurvens slette-funktion, så fjerner Windows indekseringen fra de pågældende filer og dermed kan Windows ikke længere få adgang til filernes indhold.

Det er dog stadigvæk muligt at genskabe filernes indhold indtil de er blevet overskrevet af en anden fil - det er slet ikke sikkert denne situation med overskrivning nogensinde opstår og personlige filer kan derfor blive genskabt af f. eks tredjepart som har købt ens computer eller måske stjålet den.

Selv EFS-krypterede filer efterlader ukrypteret indhold på ens harddisk og det indhold kan i princippet også blive genskabt af andre. For at fjerne og slette filer permanent i Windows vil vi her anbefale freeware programmet Free File Wiper, samt 8 andre freeware programmer til opgaven.

Freeware File Wiper er et enkelt program, der hjælper med at slette filer og mapper permanent i Windows, så denne data ikke kan blive genskabt igen - på nogen måde. Operationen er ligetil - højreklik på den fil eller mappe du ønsker slettet og vælg "Send til" -> Free File Wiper.


Freeware Fil Wiper


Så snart du har valgt en permanent sletning via dialogboksen vil Free File Wiper bede dig bekræfte dit valg - Klik Yes for at fuldføre sletningen. Nu kan de pågældende fil ikke genskabes i Windows længere.


Freeware Fil Wiper


Eftersom Free File Wiper er en såkaldt "portable application" (bærbar applikation), så behøver programmet ikke en installation for at virke - på den måde kan du have Free File Wiper med på et USB-drev eller lign. Bemærk også, at selvom Free File Wiper er freeware og gratis så vil programmet én gang om ugen vise et "Donate" vindue som opfordrer til at donere til udvikleren - det er heldigvis nemt at klikke væk, hvis man ikke ønsker dette.


Slet filer permanent med andre freeware programmer


Microsoft SysInternal har også udviklet et særdeles effektivt software værktøj, der lader brugeren slette filer permanent. Med SDelete fra Microsoft, som også er freeware, kan du overskrive alt de ledige plads på din harddisk og derved undgå at slettede og krypterede filer bliver genskabt i Windows.

Der findes også en del andre nyttige freeware programmer når det kommer til at slette filer permanent - vi har listet de bedste til opgaven her:

Eraser

Sure Delete

Secure Delete

Freeraser

Prevent Restore

File Shredder

Permanent File Delete

!Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar


Sådan gør du din computer fri for uønskede gæster!

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 22. november 2018, 13:15

Mange brugere oplever ofte at deres computere eller bærbare med tiden arbejder mere trægt, bruger længere tid på at loade, og bruger mere processorkraft end normalt. Det kan...
Læs mere...
Derfor skal du udgive content via WordPress

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 5. november 2018, 09:39

Enhver virksomhed med respekt for sig selv er at finde på internettet. Det kan både være som webshop eller som en side, hvor man kan finde kontaktoplysninger og læse om...
Læs mere...
Behøver din computer en firewall og VPN?

Af Christopher Vincent Hammer
lørdag 3. november 2018, 20:53

Windows har en effektiv indbygget firewall og dit hjemmenetværk tilføjer et yderligere beskyttelseslag og din router har sin egen firewall – så har du behov en ekstra...
Læs mere...
Anmeldelse af BullGuard Mobile Security

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 22. oktober 2018, 12:49

Din mobiltelefon er udsat for fare. Spørgsmålet er ikke om det vil ske, men hvornår det vil ske. Software til mobilsikkerhed eliminerer usikkerheden angående "hvornår" og...
Læs mere...
Eksperterne viser vejen: De 8 bedste marketing software tools i 2018

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 25. juni 2018, 22:13

Digital marketing er en branche, der bliver stadig mere og mere konkurrencepræget. Derfor er det også helt umuligt at klare sig i den hårde konkurrence, uden de rette...
Læs mere...
Gratis version af Microsoft Office 2010

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 10. maj 2018, 10:51

Få en gratis version af Microsoft Office 2010 på din Windows computer, der indeholder Microsoft Word til tekstbehandling og Microsoft Excel til regneark. Det er ikke en...
Læs mere...