Programmer
Artikler
Nyheder
Tweaks
Tips
Windows 8
DreamScenes
Om Alt til Windows
RSS Feed
Dit Navn

Din Email

Tilmeld Frameld



Du får gratis:
-Relevante nyheder
-Undersøgelser/gaver
-Konkurrencer/præmier
-Eksklusive tilbud

Introduktion til Microsoft Silverlight








!Hvad er Microsoft Silverlight egentligt for en størrelse? Det spørgsmål stiller mange IT-brugere sig og de fleste ved meget lidt om mulighederne med Microsoft Silverlight. Derfor har vi valgt at skrive en lille artikel som skal fungerer som en introduktion til Microsoft Silverlight for brugere på alle niveauer.

Lad os starte med Microsofts egen definition af Microsoft Silverlight:


"Silverlight is a powerful development platform for creating engaging, interactive user experiences for Web, desktop, and mobile applications when online or offline."


Det var mange flotte ord i en lang sætning, så lad os skære ind til benet og forklare hvad Microsoft Silverlight er, i forståeligt sprog.


Hvad er Microsoft Silverlight


Microsoft Silverlight er først og fremmeste et udviklingsværktøj til professionelle IT-brugere, der arbejder med udvikling af websider og programmer til Internettet, mobile enheder og andre IT-miljøer. Men Microsoft Silverlight er også en applikation som almindelige IT-brugere kan installere på deres PC i Windows og få en helt ny oplevelse af f. eks websider, der specifikt er udviklet til at understøtte Microsoft Silverlight.

Derfor er Microsoft Silverlight også at betragte som et såkaldt browser-plugin, der installeres i brugerens browser og dermed gør det muligt at se animationer, grafik, video og lyd som specifikt er udviklet under Microsoft Silverlight.

Det betyder, at hvis en IT-udvikler har skabt en lille animation, banner eller video i Microsoft Silverlight, så er du som bruger nødt til at have Microsoft Silverlight installeret i din browser for at "opleve" denne animation, banner eller video. Det er præcis det samme som gør sig gældende ved Adobe Flash, hvor du ikke kan se en Flash video før du har installeret det pågældende plugin fra Adobe.

For den professionelle IT-bruger eller udvikler er Microsoft Silverlight en brugergrænseflade, der gør det let og overskueligt at udvikler professionelt indhold, websider, web-oplevelser, PC-spil, videoer og andet indhold i IT-regi.

Faktisk er Microsoft Silverlight bedst at sammenligne med Adobe Flash som også er både et udviklingsværktøj og et browser-plugin, så brugere kan opleve det Flash indhold som udvikleren har kreeret.


Video præsentationer


Microsoft har produceret en lang række video præsentationer af Microsoft Silverlight, der mest er målrettet IT-udviklere. Men er du IT-udvikler eller arbejder professionelt med IT og vil du gerne have en introduktion til Microsoft Silverlight, så bør du bestemt se videoer. Følg linket her for at se videoerne:


Video Tutorials


Kompatibilitet med Microsoft Silverlight


Microsoft Silverlight bliver understøttet af alle de større browsere, så det vil sige Internet Explorer, Firefox, Safari, Chrome osv. Selvom Microsoft Silverlight er udviklet af Microsoft, så kan brugere af Mac OS X sagtens downloade og installere Microsoft Silverlight. Desuden understøttes Linux også af Microsoft Silverlight.

En række mobile enheder som f. eks Windows Phone 7 og Symbian mobiltelefoner understøtter Microsoft Silverlight.


Microsoft Silverlight


Kilde: Microsoft!



Dine muligheder:


Gå tilbage        
Link til fil
    Tilføj en kommentar






Sådan gør du din computer fri for uønskede gæster!

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 22. november 2018, 13:15

Mange brugere oplever ofte at deres computere eller bærbare med tiden arbejder mere trægt, bruger længere tid på at loade, og bruger mere processorkraft end normalt. Det kan...
Læs mere...




Derfor skal du udgive content via WordPress

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 5. november 2018, 09:39

Enhver virksomhed med respekt for sig selv er at finde på internettet. Det kan både være som webshop eller som en side, hvor man kan finde kontaktoplysninger og læse om...
Læs mere...




Behøver din computer en firewall og VPN?

Af Christopher Vincent Hammer
lørdag 3. november 2018, 20:53

Windows har en effektiv indbygget firewall og dit hjemmenetværk tilføjer et yderligere beskyttelseslag og din router har sin egen firewall – så har du behov en ekstra...
Læs mere...




Anmeldelse af BullGuard Mobile Security

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 22. oktober 2018, 12:49

Din mobiltelefon er udsat for fare. Spørgsmålet er ikke om det vil ske, men hvornår det vil ske. Software til mobilsikkerhed eliminerer usikkerheden angående "hvornår" og...
Læs mere...




Eksperterne viser vejen: De 8 bedste marketing software tools i 2018

Af Christopher Vincent Hammer
mandag 25. juni 2018, 22:13

Digital marketing er en branche, der bliver stadig mere og mere konkurrencepræget. Derfor er det også helt umuligt at klare sig i den hårde konkurrence, uden de rette...
Læs mere...




Gratis version af Microsoft Office 2010

Af Christopher Vincent Hammer
torsdag 10. maj 2018, 10:51

Få en gratis version af Microsoft Office 2010 på din Windows computer, der indeholder Microsoft Word til tekstbehandling og Microsoft Excel til regneark. Det er ikke en...
Læs mere...